روانشناسی روابط درون خانواده
نویسنده:دکتر علی اصغر احمدی
موضوع: روانشناسی خانواده
قطع: رقعی
تعداد صفحات: 184
قیمت: 240000 ریال
معرفی کتاب
این کتاب با بررسی فضای روانی خانواده و نحوۀ اثرگذاری آن بر رفتار و برخورد اعضای خانواده، به بیان چگونگی تاثیر این فضای روانی بر تک تک اعضا خانواده میپردازد.
همچنین بیان میکند که یک خانواده بهنجار چگونه میتواند اعضای خود را از فضای منفی و تنشهای موجود در جامعه به مأمن محکم و گرم خود داخل کند و تمامی تنشهای ناشی از حضور در فضای بیرون از خانواده را از میان برده تا افراد بتوانند با انرژی مضاعف برای انجام اعمال روزمرۀ خود به فضای جامعه بازگردند.
در این راستا کتاب در بخش اول با بررسی انواع تنشها و چگونگی تنشزدایی در فضای خانواده و همچنین ارائه راهکارهایی در خصوص چگونگی رخداد پدیدۀ سلطهگری در فضای خانواده به عنوان پدیدهای کتمانناپذیر در فضای هر خانواده میپردازد و آموزش میدهد که چگونه با تعدیل این پدیده، میتوان زندگی خانوادگی آرام و به دور از تنشی بنیان نهاد.
بخش دوم کتاب، انواع روابط درون خانواده و الگوها موجود در این پدیده را اعم از وابسته، سلطهگر، مقابلهای و … بررسی کرده و مخاطب را به شناخت مطلوبی از الگوی موجود در بستر خویش میرساند.
در بخش سوم با معرفی انواع کارکردهای خانواده در همۀ بخشها (مأموریت، بحرانی، زیستی، روانی و …) به بررسی هرکدام پرداخته و مهمترین آنها را ذکر میکند.
سلطهگری در خانواده
خانواده به عنوان یک اجتماع کوچک انسانی ناگزیر از سلطهگری و سلطهپذیری است. علاوه بر ضرورت رهبری و هدایت سازمانها و گروههای اجتماعی، به دلیل تفاوتهای فردی بین انسانها، برخی از آنان در موضع توانمندتری نسبت به سایرین قرار میگیرند. از این رو بهتر از دیگران میتوانند از عهده برخی از کارها برآیند. در چنین مواردی افراد ضعیفتر ناگزیر از پیروی از افراد قویتر هستند. افراد باهوش، علی القاعده بهتر از افراد کمهوش توانایی اداره امور را دارند و بهتر است افراد کمهوش در موارد مربوط از افراد باهوشتر پیروی کنند. در خانواده انواعی از روابط انسانی، از جمله سلطهگری و سلطهپذیری برقرار میشود. در حقیقت خانواده برای استمرار وجودی خود ناگزیر از اعمال سلطه است و این جوی اجتناب ناپذیر و حاکم برخانواده است…