چالش های والدین در رابطه با بینظمیهای کودکان و نوجوانان
نویسنده: محسن ایمانی - الهام شیروانی
موضوع: روانشناسی کودک و نوجوان
قطع: رقعی
تعداد صفحات: 136
قیمت: 230000 ریال
معرفی کتاب
بینظمی فرزندان یکی از معضلات همیشگی خانوادهها بوده است. نحوه چگونگی برخورد با این مساله و برطرف کردن آن، یکی از مباحث اصلی مطرح شده از زبان والدین در جلسات مشاوره مربوط با کودکان و نوجوانان است. این کتاب با توجه به میزان اهمیت این چالش در دورن خانوادهها در تلاش است تا والدین گرامی را با چندوچون مواجهه با این مشکل و نحوه اصلاح آن آشنا سازد.
در راستای این هدف،
در فصل اول ” معنا و اهمیت نظم”
به بیان ضرورت و فواید وجود نظم در زندگی و معایب فقدان آن، چگونگی اثرگذاری آن بر زندگی خانوادگی به خصوص کودکان و نوجوانان خانواده و نحوه اعمال اثر آن در تربیت فرزندان اشاره شده است.
فصل دوم ” علل و پیامدهای بینظمی”
به بررسی علل بروز بینظمی در فرزندان و بیان انواع مختلف بینظمیهایی که در کودک و نوجوان رخ میدهد و پیامدهای وجود بینظمیها در خانواده پرداخته است.
در فصل سوم “راهکارهای نظم بخشیدن به زندگی“
راهکارها و نحوۀ برخورد و چگونگی اصلاح بینظمیها بیان شدهاست.
به امید اینکه والدین گرامی بتوانند با بهرهگرفتن از این کتاب چگونگی برخورد با این مشکل فرزندانش را دریافته و در اقدام به اصلاح آن موفق باشند.
چگونه نظم را به کودک خود بیاموزیم؟
زمانی که تفکر نظم گرا در انسان شکل بگیرد، میتوان امیدوار بود که به جای پیگیری شتابزده یک هدف، سعی میشود که با نظم و سازماندهی بر ارزش و بازدهی کارها افزوده و هدف را به شکل و راه منطقی دنبال نمايند. نظم و انضباط مثل بسياري از رفتارهاي ديگر، اکتسابي است و مهمترين کانون آموختن آن خانواده است. وقتی که پدر و یا مادر که دو رکن اصلی خانواده هستند، دچار بینظمی ناکارآیی در رفتار بشوند، خانواده دچار کم کارآیی میشود و در نتیجه باعث عدم رضایت فرزندان شده و گاه بدين ترتيب ناخواسته آنان را به جان هم دیگر میاندازد.
ویگوتسکی، روان شناس روسی میگوید: خود نظم دهی به کنترل فرد بر فرایندهای شناختی اش (تفکر، حافظه و غیره) گفته میشود و هدف رشد این است که فرد از کنترل بیرونی خارج شده و از دیگر سازمان دهی به خود سامان دهی تغییر کند.