آماتور باشید!

اماتور

اغلب ما از اینکه به ما به چشم یک تازه وارد نگاه کنند وحشت‎زده خواهیم‎شد . اما فرد آماتور، با شوق و ذوق کاری را انجام می‎‏دهد، فارق از اینکه به دنبال شهرت یا ثروت یا پست و مقام باشد؛ چرا که او چیزی برای از دست دادن ندارد. تازه‎وارد‏ها برای اینکه به نتیجه برسند هر چیزی را امتحان می‏‎کنند. از هر فرصتی استفاده می‏‎کنند، هر موضوع جدیدی را تجربه کرده و همواره اشتیاق خود را دنبال می‎‏کنند. گاهی اوقات در حین انجام کارهای غیرحرفه‎‏ای چیز جدیدی را کشف می‎‏کنند.

طبق گفته “زن مونک شانریو سوزوکی” در ذهن یک تازه وارد فرصت‏‎های بی‎شماری وجود دارد، اما در ذهن یک فرد حرفه‏‎ای این فرصت‎‏ها خیلی کمتر هستند. تازه‎وارد‏ها از اشتباه کردن یا از اینکه در نگاه عموم مسخره شوند نمی‎‏ترسند؛ چون آن‎ها قبول کرده‎‏اند که یک تازه‎وارد هستند و به‎همین‎دلیل برای انجام خیلی از کارهایی که دیگران آن را بیهوده می‏‎دانند تردید نمی‏‎کنند و آن کار را انجام می‏‎دهند.

 

“کلیشیرکی” در کتاب خود به نام شناخت مازاد می‏‎نویسد :

احمقانه‎ترین خلاقیت ممکن هم یک حرکت خلاقانه به حساب می‎آید. اگر طیف کار خلاقانه را بر روی یک نمودار در نظر بگیریم، تفاوت و فاصله میان کار خلاقانه معمولی و کار خلاق عالی قطعاً زیاد است، اما درهرصورت کار خلاق معمولی روی نمودار قرار می‏‎گیرد و به هرحال هنوز هم یک کار به حساب می‏‎آید؛ شما می‏‎توانید با تلاش خود در این نمودار حرکت کنید و از کار معمولی به کار خوب و فوق العاده برسید. این فاصله در واقع نشان‌دهنده میزان خوب بودن کار شماست. این فاصله در شما انگیزه‎‏ای ایجاد می‏‎کند که باید کاری انجام بدهید، چون اگر کاری انجام ندهید در همان جایگاه معمولی باقی خواهیدماند. همه تازه‌وارد‏ها می‏‎دانند که هر حرکت کوچک بهتر از ایستادن و حرکت نکردن است.

افراد تازه وارد شاید آموزش‏‎های آکادمیک و رسمی ندیده باشند، اما همیشه در طول زندگی خود مشغول یادگیری چیزهای جدید هستند و از هر فرصتی برای یادگیری استفاده می‏‎کنند. ممکن است از موفقیت‏‎ها و شکست‏‎های خود درس هم بگیرند.

 

جمله معروف استیو جابز را بخاطر بیاورید؛ او در سخنرانی دانشگاه استنفرد این جمله را بیان کرد :

                                                      گرسنه بمانید! نادان بمانید! (Stay Hungry, Stay Foolish).

به راستی معنی این جمله چیست؟! اگر شخص دیگری در محل کار یا در خیابان این حرف را به ما می‎‏گفت، تصور ما از این جمله شاید یک جمله توهین آمیز باشد، اما در حقیقت نادان بمانید به این معناست که هیچ وقت فکر نکنید که همه‎چیز را به خوبی یاد گرفته‏‎اید و دیگر نیاز به یادگیری ندارید. شما همواره باید نادان بمانید و به یادگیری چیزهای جدید ادامه دهید. منظور از گرسنه بمانید این است که هیچ گاه به سادگی راضی نشوید و همیشه تشنه یادگیری و تجربه کردن کارهای بزرگتر باشید. زمانی که شما از یک کار کاملا راضی و خشنود باشید، پیشرفت چندانی در آن کار حاصل نمی‏‎شود؛ بنابراین مانند یک آماتور باشید. گرسنه بمانید! نادان بمانید!

گاهی آماتورها مطالب بیشتری از یک حرفه‏‎ای به ما می‎‏آموزند. گاهی پیش می‏‎آید که دو دانش‎آموز سخت کوش کار خود را بهتر از استاد خود انجام می‎‏دهند. یک دانش‎آموز راحت تر از استاد خود می‎‏تواند با دوستانش همکاری کند؛ به دلیل اینکه علم او کمتر از استادش است و خود را هم‎رده و هم سطح همکلاسی‏‎های خویش می‏‎داند. وقتی او با مشکل جدیدی روبرو می‏‎شود، با اشتیاق به دنبال راه حل می‏‎گردد و سعی می‏‎کند آن را در کمترین زمان ممکن حل و فصل کند؛ در صورتی که امکان دارد استاد در مواجه با همان مشکل ساعت‏‎ها و هفته‏‎ها وقت تلف کند، چرا که ممکن است سال‏‎ها پیش به این مشکل برخورد کرده و راه‎حل آن را فراموش نموده باشد.

توجه به کار آماتور‏ها هم می‏‎تواند الهام‎بخش ما باشد. دلیلش هم این است که ممکن است آن‎ها راه‎‏هایی جدید را امتحان کنند که بتواند به ما ایده‎‏های تازه بدهد.

جهان با سرعت زیاد در حال تغییر است و با این سرعت، همه ما در حال تبدیل شدن به دسته‎‏ای از آماتور‏ها هستیم. بهترین راه ،حتی برای افراد حرفه‏‎ای این است که روحیه آماتور بودن را در خود تقویت کنند تا بتوانند چیزهای جدید را یاد بگیرند و بکار بندند. آماتورها از ابزارهای جدید به هر نحوی که بخواهند استفاده می‏‎کنند و سعی می‏‎نمایند از آن ابزار چیز جدیدی خلق کنند؛ مانند بسیاری از هنرمندان که فقط کافیست چیزی به آن‎ها بدهی تا آن را با ایده‏‎های خود تبدیل به یک شیء قابل استفاده بکنند.

بهترین روش برای شروع به اشتراک گذاری کار خود این است که ابتدا مشخص کنید چه چیزی را می‎‏خواهید یاد بگیرید و به چه چیزی علاقه دارید و خود را متعهد به یادگیری آن چیز کنید و همراه با دیگران آن موضوع را یاد بگیرید. یک غیرنابغه که علاقمندی مشترک با آن دارید را پیدا کنید. به چیزهایی که دیگران به اشتراک می‏‎گذارند توجه کنید. گاهی ممکن است موضوعاتی به ذهن شما برسد که در مورد آن مطلبی به اشتراک گذاشته نمی‏‎شود. شاید شما بتوانید یکی از این موارد را به اشتراک بگذارید و افراد خاصی را به سمت موضوعات خود جذب کنید. مهم نیست که ابتدا آن موضوع مورد استقبال قرار می‏‎گیرد یا نه، اصلا نگران این نباشید که چطور از آن درآمدزایی کنید. در ابتدای کار، به استاد شدن و حرفه‎‏ای شدن فکر نکنید. با تمام وجود و عشق خود به آن کار مانند یک آماتور نگاه کنید و کارهای خود را هر چه قدر هم که بد باشد به اشتراک بگذارید. مطمئنا افرادی که مشابه شما هستند و به کارتان علاقه دارند، شما را پیدا خواهند کرد.

موفقیت

دیدگاهتان را بنویسید